روش‌های صحیح مراقبت سیستم‌های آبیاری قطره‌ای

۰ دیدگاه
سیستم‌های آبیاری

سیستم‌های آبیاری قطره‌ای شامل نازل‌ها و فیلترهای متعددی هستند که در ادامه هر کدام از این موارد را توضیح داده تا بتوانید به راحتی تمیز کردن و نگهداری از سیستم‌های آبیاری قطره‌ای را انجام دهید.

نازل‌ها

می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین تجهیزات آبیاری قطره ای هستند با استفاده از نازل‌ها آب را به گیاهان می‌رسانند و می‌توانند موادی که در آب شناور هستند را در گوشه‌ای جمع کرده و مانع ورود آنها به آب شود به این دلیل این مدل تجهیزات در مراکز گرفتگی هستند.

بند آمدگی جزئی می‌تواند گیاهان را با کمبود مواد مغذی که نیاز دارند مواجه کند احتمالا می‌دانید که گیاهان برای رشد به آب نیاز دارند که برخی از این مواد معدنی را به وسیله آن می‌توان در آب حل کرده و به مصرف گیاه رساند و اگر بر سر راه آبرسانی مشکل به وجود نیاید در این صورت مواد مغذی نیز می‌تواند به راحتی به مصرف گیاه برسند.

از جمله مواردی که می‌تواند در بند ماندگی آب اثرگذار باشد نمک‌های منیزیم و کلسیم هستند بهتر است هر چند وقت یک بار نازل‌ها را با استفاده از مواد مناسب آب شوی کرد.
اگر این کار به صورت مناسبی انجام گیرد بعد از مدتی رسوب‌ها و جلبک‌ها، چسبناک می‌شوند که برای تمیز کردن آنها بهتر است از ماده‌ای عمیق‌تر استفاده کنند به همین دلیل آنها را به مدت چند ساعت یا چند روز در محلول سرکه و آب قرار می‌دهند تا بتوانند به خوبی آنها را پاک نمایند البته این کار را در هر سال و در پایان فصل رشد انجام می‌دهند.

آبیاری قطره ای

فیلترها

یکی دیگر از اجزای سیستم‌های آبیاری قطره‌ای فیلترها هستند فیلترهای توری و فیلترهای دیسکی که در تجهیزات آبیاری قطره‌ای وجود دارند بهتر است به صورت دوره‌ای بررسی و تمیز شوند در این بین فیلترهای دیسکی تحمل زیادی در برابر و جلبک‌ها دارند.
حفظ و نگهداری تجهیزات آبیاری قطره‌ای در کیفیت آبیاری تاثیر به سزایی می‌گذارد.

این نوع فیلتر‌ها احتمال کمتری دارند که خراب شوند و به راحتی مسدود نمی‌شوند اما در برخی از مواقع تمیز کردن آنها بسیار دشوار می‌شود و در واقع بهتر است که سر موقع آن‌ها را بررسی نماییم.

یکی دیگر از مزیت‌های فیلترهای دیسکی و نصب فیلترهای توری این است که آب را به راحتی فیلتر می‌کنند و شستشوی آنها آسانتر است و همینطور کمتر منجر به بند آمدگی می‌شوند.

تمیز کردن عمقی

با صحبت‌هایی که در بالا انجام شد متوجه شدیم که در پایان فصل رشد بهتر است به تمیز کردن عمومی و تجهیزات آبیاری قطره‌ای پردازیم این کار می‌تواند عمر تجهیزات آبیاری قطره‌ای را بالا برد تا دوباره کاری آنها را کمتر نکند بهتر است.

مراحل تمیزکاری

سیستم را جدا کرده خطوط لوله را با محلول اسید سولفوریک یا اسید نیتریک بشوییم که به نظر می‌رسد از بین اسیدها اسید نیتریک از همه بهتر عمل می‌کند و از آن استفاده شود بهتر است.

آبیاری قطره ای

بعد از اینکه لوله‌ها را از هم جدا کردید بهتر است به مدت یک ساعت در محلول مورد نظر قرار داده تا شست و شو شوند تا اگر در مسیر لوله‌ها بند آمدگی وجود داشته باشد از بین برود.

اگر به صورت مداوم این کار انجام نشود در این صورت شستن آن بیشتر طول می‌کشد اما اگر هر چند مدت یک بار خودتان را تمیز کرده باشید در این صورت وقت زیادی از شما نخواهد گرفت در برخی از موارد که بند آمدگی شرایط سختی را دارا می‌باشد بهتر است که مدت زمان بیشتری را در محلول بماند و محلول نیز کمی غلیظ‌تر شود.

به نظر می‌رسد در صورتی که از این محلول استفاده شود اثرات این ماده می‌تواند در تجهیزات آبیاری قطره‌ای باقی بماند به همین دلیل بعد از آن که این تجهیزات را در اسید قرار دادیم نیاز به شستن با آب دارند تا بتوانند باقیمانده اسید را از جداره‌های آن پاک کنند.

در ادامه این روند، کیفیت آب می‌تواند بهتر شود و آبی مناسب را در اختیار گیاهان قرار می‌دهند و باعث می‌شوند که گیاهان در شرایط بهتری رشد نمایند و تغذیه انسان را برطرف نمایند.

در واقع انواع روش‌های آبیاری نوین سلامت انسان‌ها و گیاهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و اگر ما بتوانیم از سیستم‌های آبیاری مراقبت کنیم، در این صورت وظیفه کاری خود را انجام داده و به تعهدات خود عمل کرده و موجب می‌شود که در صورت ایجاد مشکلی کوچک، به راحتی برطرف شود و از بروز مشکلات بزرگتر جلوگیری گردد.

بنابراین بهتر است در بازرسی بصری از تجهیزات آبیاری قطره ای خانگی هر موضوع کوچکی را نیز مدنظر قرار داده و در صدد رفع آن، اقداماتی انجام شود تا به خسارت‌های بزرگتر منجر نشود.

برخی از مواردی که بهتر است در شست و شوی تجهیزات قطره‌ای رعایت شود، توجه به سلامت خود و رعایت نکات ایمنی است که به این منظور بهتر است برای کار با این نوع از تجهیزات از دستگاه‌های مخصوص و عینک‌های مخصوص استفاده شود تا مشکلی پیش نیاید.

آبیاری قطره ای

با استفاده از شستشوی عمیق لوله‌ها می‌توان لوله‌ها را برای مدت طولانی نگهداری کرد اما توجه به این نکته الزامی است که حتماً بعد از شستشو بهتر است اسید باقی مانده را با آب بشویید تا موجب خوردگی در تجهیزات نشود، از طرفی گیاهان انتقال پیدا نکند زیرا همانطور که می‌دانید اسید می‌تواند مشکلاتی را برای ریشه گیاهان ایجاد کند و از آن جایی که از گیاهان برای تغذیه انسان‌ها استفاده می‌شود، می‌تواند مشکلاتی را برای بدن انسان‌ها ایجاد نماید.

با توجه به این که اسید مورد نظر برای شستشوی عمقی در ایران بسیار قوی است در این صورت امکان دارد که اسید باعث خوردگی در تجهیزات آبیاری قطره‌ای می‌شود بنابراین قبل از استفاده مجدد آنها را چک کرده و از اثرات آن‌ها اطمینان پیدا کنیم.

با توجه به اینکه اسید در واکنش به آب تولید نمک می‌کند بهتر است که در استفاده از اسید به این نکته توجه کنیم که حتماً در انتخاب نوع اسید، اسیدی را انتخاب نماییم که در عین ایجاد تمیزی مشکلی نیز ایجاد نکند.

برای تمیز کردن لوله‌ها، علاوه بر اسید می‌توان از موارد دیگری نیز استفاده کرد مواد مخصوصی که می‌توان با قرار دادن لوله‌ها در آن، آن‌ها را رسوب زدایی و گندزدایی کرد، به عنوان مثال از کلر می‌توان برای جلوگیری از تشکیل جلبک‌ها و باکتری‌ها استفاده کرد و البته باید توجه کرد که میزان کلر به نسبت دو در میلیون به آب می‌باشد، اگر از این مقدار بیشتر شود احتمالاً موجب آلودگی در آب و گیاهان می‌شود از طرف دیگر استفاده از محلول آب و کلر غلیظ می‌تواند به ما این امکان را بدهد جلبک‌های چسبنده‌ای که حاصل چندین سال است را بتوانیم از بین ببریم.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *